PSRM

24 august 2023

Socialiștii au participat la evenimentele comemorative de la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, alături de ex-președinții Republicii Moldova Vladimir Voronin și Igor Dodon, membrii și susținătorii PSRM și PCRM au participat la evenimentele comemorative de la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”- un loc istoric de pe malul drept al Nistrului, unde, în 1944, s-au purtat lupte crâncene pentru eliberarea Moldovei.

În cadrul evenimentelor a avut loc ceremonia de deschidere a cimitirului militar, unde sunt înhumate rămășițele soldaților Armatei Roșii, descoperite în timpul expedițiilor de cercetare. Cimitirul militar a fost amenajat cu prilejul celei de-a 79-a aniversare a eliberării Moldovei de sub ocupația nazistă, la inițiativa Comitetului Național Coordonator „Victoria”, cu sprijinul guvernului de la Moscova.

Memorialul a fost construit în 2004 la inițiativa fostului președinte al Republicii Vladimir Voronin, precum și cu sprijinul mai multor regiuni din Rusia, Belarus și Ucraina, în memoria celor 11 mii de soldați sovietici care au căzut în luptele de pe aceste meleaguri, în timpul operațiunii Iași-Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă