PSRM

25 februarie 2016

Socialiştii au părăsit şedinţa plenară a Parlamentului în semn de protest

Astăzi, fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republicia Moldova a părăsit sala de şedinţe a Parlamentului în semn de protest faţă de neincluderea pe ordinea de zi a şedinţei a mai multor iniţiative legislative, propuse de PSRM şi legate de modificări de legislaţie, organizarea audierilor şi revocarea din funcţie a mai multor conducători ai instituţiilor de stat. De asemenea socialiştii nu au agreat ideea de mimare a reformelor, promovate de majoritatea parlamentară.

Liderul socialiştilor a anunţat de la tribuna parlamentară că cetăţenii au obosit să vădă cum guvernarea mimează reforme.

20160225-013“Oamenii au obosit de această guvernare oligarhică. Pe cine mai vreți să mințiți acum cu declarații sterile? Socialiștii părăsesc această ședință și vor face tot posibilul ca această sesiune să fie ultima. Noi vom scoate instituțiile statului din captivitate și vom îndeplini voința cetățenilor. Vom organiza alegeri parlamentare anticipate ca oamenii să decidă cine să-i guverneze. Acest stat și această majoritate parlamentară este capturată de Partidul Democrat”

În declaraţiile pentru presă Igor Dodon şi-a exprimat indignarea faţă de componenţa actualei majorităţi parlamentare precum şi faţă de deciziile luate de aceasta: „Aţi văzut, stimaţi concetăţeni, cu cine avem de a face în acest Parlament. Sunt 70 de deputaţi sau poate chiar mai mulţi, care se tem de alegeri parlamentare anticipate. Ei se tem de vocea poporului. Astăzi noi am propus ceea ce cere toată ţara, demisia Procurorului General şi a mai multor conducători ai instituţiilor de stat. Ei nu vor să facă nimic. Încearcă să ungă ochii cu nişte reforme. Dar să ştiţi că proiectul de lege cu reforma justiţiei – este o mimare a reformei, reforma procuraturii – întăreşte mai tare clanurile oligarhice, cea cu Banca Naţională – solicitată de partenerii de dezvoltare şi societatea civilă – ei nu întroduc absolut nimic”.

20160225-055Igor Dodon a transmis două mesaje: primul guvernanţilor şi al doilea cetăţenilor.

„Primul mesaj – celor de la guvernare. Dacă nu o să cedaţi şi dacă nu o să veniţi în întîmpinarea societăţii civile, Forumului Civic, cetăţenilor ţării, atunci oamenii o să vă ia în furci.

Şi al doilea se referă la cetăţeni. Stimaţi Concetăţeni noi nu v-am chemat astăzi la proteste, dar vedeţi că altă soluţie nu este. Săptămîna viitoare toţi la proteste în faţa Parlamentului. Altfel ei nu cedează. Altfel nu fac demisii şi nu modifică Constituţia şi nici nu vor dizolva acest Parlament. Numai prin presiune paşnică şi constantă aici în faţa Parlamentului vom izbuti acest lucru. Iar dacă alţi parteneri de proteste nu vor veni, noi, socialiştii o să organizăm proteste masive în faţa Parlamentului”, a concluzionat Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă