PSRM

20 decembrie 2016

Socialiştii au organizat o acţiune de protest împotriva majorării tarifelor la energia electrică

Astăzi, Partidul Socialiștilor a organizat o acţiune de protest în faţa sediului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Socialiştii au protestat împotriva intenţiei de a majora din nou preţul la curentul electric.

”Ministerul Economiei a semnat cu Union Fenosa un acord ilegal, prin care le-a recunoscut „pierderile”, dar este ştiut că această companie înregistrează venituri enorme, iar angajaţii companiei au salarii de 30-50 mii lei, au oficii şi maşini luxoase”, a declarat, în cadrul protestului de la sediul ANRE, secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.

TPA_7951”Este un monopolist, care a luat gratis reţelele de distribuţie, a venit ca un investitor, iar acum pretinde ca investitori să devină cetăţenii Moldovei. Ei revendică o majorare a preţului cu 30-40%, ceea ce va avea consecinţe dramatice pentru cetăţenii ţării. Agenţii economici vor ajunge în stare de insolvabilitate şi vor falimenta, pensionarii şi bugetarii nu vor găsi aşa bani. Este cazul unei înţelegeri criminale între Ministerul Economiei şi Union Fenosa”, a spus deputatul.

Potrivit lui Batrîncea, la şedinţa de astăzi de la ANRE, la care va fi examinată solicitarea Union Fenosa privind majorarea tarifului, socialiştii vor înainta mai multe cerinţe:

”În primul rînd, ANRE să iniţieze un audit internaţional la Union Fenosa şi la toate companiile-furnizoare de servicii din Moldova.

TPA_8018În al doilea rînd, CNA să efectueze un control la toate aceste companii pentru identificarea intereselor ascunse, a schemelor frauduloase, comisioanelor ilegale etc.

În al treilea rînd, Ministerul Finanţelor să efectueze o verificare complexă a tuturor prestatorilor de servicii, începînd cu Union Fenosa. Regulamentul ANRE conţine dispoziţii care obligă să verifice modalităţile de valorificare a fondurilor publice, iar acţiunile Union Fenosa şi ale altor furnizori, aduc prejudicii directe statului”, a spus el.

Vă amintim că, astăzi, la ora 10.00, membrii Consiliului de Administrare al ANRE s-au întrunit într-o şedinţă, la care vor examina proiectul de majorare a tarifului pentru producerea energiei electrice de către întreprinderea Termoelectrica.

La ședință au fost invitaţi angajaţi ai întreprinderii, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale interesate, experţi în problemele de energetică, jurnalişti şi alte persoane interesate.

Termoelectrica cere aprobarea unui tarif de 179,51 bani pentru 1 kw/h, ceea ce este 12,3% peste tariful actual.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă