PSRM

18 martie 2015

Socialiştii au organizat o acţiune de protest împotriva creşterii tarifelor, a preţurilor la mărfuri şi au cerut majorarea pensiilor

Deputaţi, membri şi adepţi ai Partidului Socialiştilor,  au organizat, astăzi, o acţiune de protest în faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a RM, unde se desfăşoară şedinţele comisiilor parlamentare. Manifestanţii şi-au exprimat dezacordul cu creşterea tarifelor la serviciile comunale şi majorarea preţurilor la mărfurile de primă necesitate. Totodată, participanţii la acţiunea de protest au cerut majorarea pensiilor cu 20%.

„Guvernarea hoţilor şi bandiţilor, care au jefuit poporul de miliarde de lei, continuă să jefuiască şi mai departe. Ei reţin achitarea salariilor, majorează preţurile la produsele alimentare şi tarifele. Tot ei continuă să-i înjosească pe pensionari – au decis să indexeze pensiile cu doar 7,9%, în timp ce costul unor mărfuri şi unele tarife au înregistrat o creştere de la 30% pînă la 500%! Hoţilor, în curînd va veni ziua, cînd va trebui să răspundeţi pentru toate! Destul să furaţi”, a declarat deputatul Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban.

Socialiştii au amintit că furnizorii de gaz şi energie electrică deja şi-au înaintat pretenţiile privind necesitatea majorării preţurilor la aceste tipuri de servicii cu 30%-50%. Membrii PSRM, precum şi cetăţenii de rînd califică această intenţie drept lipsită de temei.

La rîndul său, deputatul PSRM, Vasile Bolea, a menţionat că guvernarea majorează doar tarifele, dar nu şi pensiile şi salariile. În acest context, socialiştii au cerut majorarea pensiilor cu cel puţin 20 la sută. „Banii necesari pentru majorarea pensiilor sînt, dacă ei nu i-ar fi furat, ar fi fost posibilă o majorare a pensiilor, suficientă pentru a le asigura oamenilor de vîrsta a treia nişte condiţii decente de viaţă”, a subliniat deputatul.

„Mereu sîntem alimentaţi cu tot felul de mituri. Unul dintre acestea este cel despre liberalizarea regimului de vize. Cîtă lume duce acum un trai mai bun datorită acestui regim liberalizat? Nimeni. Cei care nu-şi puteau permite acest lux , acum tot nu călătoresc prin ţările UE. Astăzi, ni se propune un alt mit, chipurile, a fost lansată o conductă de gaz de alternativă. Ni se spune că ne-a venit gazul ieftin. Unde este acest „gaz ieftin” dacă tarifele nu încetează să crească? Alianţa aceasta nu este capabilă să dezvolte economia, ci doar să inventeze mituri şi a hrăni pe oameni cu poveşti”, a indicat deputatul în Parlamentul RM din partea Partidului Socialiştilor, Oleg Lipsckii.

Protestatarii au scandat: „Nu – majorărilor de tarife!”, „Opriţi creşterea preţurilor!”, „Destul să furaţi!”.

Foto

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă