PSRM

26 aprilie 2018

Socialiștii au onorat memoria participanților la lichidarea accidentului nuclear de la Cernobîl

În ziua de 26 Aprilie, în Republica Moldova, se comemorează Ziua Internațională a catastrofei de la Cernobîl. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU, la 8 Decembrie 2016.

Deputații Partidului Socialiștilor din RM, consilierii municipali, activiști ai PSRM și Garda Tînără, au participat la mitingul care a avut loc, astăzi, la Valea Trandafirilor și au comemorat victimile accidentului nuclear de la Cerbobîl.

”Astăzi se împlinesc 32 de ani din ziua cînd a avut loc una dintre cele mai teribile catastrofe tehnologice din istoria omenirii – accidentul nuclear de la Cernobîl. Acest dezastru a afectat în mod direct o mulțime de țări și popoare, inclusiv țara noastră.

Foarte mulți reprezentanți ai țării noastre au luat parte la lichidarea consecințelor accidentului de la Cernobîl – militari, pompieri, constructori, medici. Printre participanții la lichidarea accidentului a fost și tatăl meu – Vasile Ceban, care a lucrat, în zona dezastrului, în calitate de medic reanimatolog.

Din păcate, mulți dintre acești adevărați eroi nu au rămas în viață pînă în ziua de azi. Memorie veșnică fiecăruia dintre ei. Adîncă plecăciune pentru participanții la lichidarea accidentului, care sunt astăzi cu noi. Le doresc tuturor sănătate multă și viață lungă. Și-mi exprim speranța că nu se vor mai repeta niciodată și nicăieri în lume astfel de catastrofe”, a scris, pe rețelele de socializare, candidatul la funcția de primar general al Chișinăului din partea PSRM, Ion Ceban.

Remarcăm că, astăzi, Președintele RM, Igor Dodon, a conferit distincții de stat unui grup de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă