PSRM

23 iunie 2017

Socialiștii au marcat a 27-a aniversare de la proclamarea suveranității Republicii Moldova

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, pe data de 23 iunie, au depus flori la monumentul domnitorului Republicii Moldova, Ștefan cel Mare, cu ocazia celei de-a 27-a aniversări a adoptării Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova.

Pe data de 23 iunie 1990, Consiliul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova a adoptat Declarația de suveranitate. În ea se specifică că „purtătorul și  sursa suveranității este poporul“, „nici o parte a poporului, nici un grup de cetăţeni, nici un partid politic sau organizaţie publică, nici o altă formă de organizaţie, nici o persoană fizică nu au dreptul să-şi atribuie dreptul de a exercita suveranitatea”.

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceaîi a scris pe rețelele de socializarea că, cu toate acestea, astăzi vedem, că suveranitatea statului nostru independent este supus unui test major.

”Guvernul pro-european, care se succede unul după altul, ca urmare a numeroaselor scandaluri de corupție, promovează politici în propriile interese și îndeplinește cuminte toate cerințele donatorilor străini, doar ca să rămână la putere. Noi avem o conducere externă a statului Republica Moldova – acest lucru se întâmplă actualmente.

Republica Moldova are nevoie de o guvernare care să știe exact ce face pentru cetățenii săi și să inițieze reforme în interesul propriei țări. Partidul Socialiștilor consideră că numai oamenii au dreptul să-și decidă prezentul și viitorul. Prin urmare, în țară ar trebui să se desfășoare alegeri anticipate – în așa fel ca această perioadă de „stat capturat“ să rămână în trecut.

Suntem convinși că, în viitorul apropiat, Republica Moldova va deveni un stat cu adevărat suveran, iar noi vom depune toate eforturile pentru ca aceste schimbări  să ducă spre bine.

Independența Republicii Moldova a fost proclamată la 27 august 1991. Constituția țării noastre a fost adoptată la 29 iulie 1994.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă