PSRM

12 noiembrie 2015

Socialiștii au cerut anularea tarifelor noi, demisia președintelui țării și a conducerii ANRE

Astăzi, deputaţi, membri şi adepţi ai PSRM au organizat o acţiune de protest împotriva majorării tarifelor, pentru demiterea preşedintelui ţării şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Protestatarii au organizat un miting în Orăşelul Victoriei din faţa Parlamentului, în faţa sediului ANRE şi la reşedinţa de stat a Preşedintelui.

Igor Dodon, liderul PSRM a menţionat că datorită protestelor, s-a reuşit suspendarea penru două luni a tarifelor noi. Socialiştii sînt de părere că presiunea din partea populaţiei trebuie nu doar să continue, ci să se intensifice, pentru a impune guvernarea să capituleze şi să anuleze noile tarife la serviciile comunale. “Există două căi de ieşire: sau anularea tarifelor, sau diferenţa să fie compensată de oligarhii din cauza cărora s-a produs scumpirea serviciilor. Ei au furat miliardul. Să achite ei din propriul buzunar! Trebuie să le fie confiscată averea şi, după comercializarea acesteia, să fie compensate furnizorilor diferenţele dintre tarifele noi şi cele vechi”, a spus Dodon.

Secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, deputat în Parlamentul RM, Vlad Batrîncea, a declarat că peste o mie de cetăţeni au venit la sediul ANRE pentru a spune că nu au de gînd să achite miliardele furate.

Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, a declarat că majorarea tarifelor reprezintă o nouă batjocură din partea conducerii statului faţă de cetăţeni. Partidul Socialiştilor va lua toate măsurile necesare pentru anularea noilor tarife. “Dezmăţul făcut de actuala guvernare continuă. Tarifele au fost majorate, iar salariile şi pensile au rămas aceleaşi. Se pare că, astăzi, Moldova este unicul stat din lume, unde serviciile comunale, iarna, pot fi de 2-3 ori mai mari decît pensia, indemnizaţiile şi chiar salariile”, a spus el.

20151112-073Potrivit lui Ceban, nici pensionarii, nici tinerii nu sînt în stare să achite noile facturi, iar conducătorul ANRE, Sergiu Ciobanu, nu înţelege indignarea oamenilor pentru că salariul său de 3000 de dolari, achitat din banii poporului, ar fi suficient pentru achitarea comunalelor pentru cel puţin 10 apartamente. Partidul Socialiştilor va continua protestele şi intenţionează să obţină anularea totală a tarifelor noi, precum şi demiterea actualei guvernării şi organizarea alegerilor anticipate”, a spus Ceban.20151112-096

În cadrul acţiunii de protest de la ANRE, deputaţii Partidului Socialiştilor au intrat în incinta instituţiei şi au montat acolo corturi. „Vreau să vă spun că le este frică. Acum cîteva săptămîni în urmă, cînd am fost aici împreună cu dumneavoastră, le-am spus că, dacă nu iau măsuri, corturile vor fi în incinta Agenţiei. Astăzi  noi am venit şi am instalat aici corturi. Personal i-am înmînat un cort directorului ANRE şi i-am spus să fie gata să ierneze în cort, aici, cu poporul, în piaţă”, a spus preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon. 

După acţiunea de protest de lîngă clădirea ANRE, socialiştii au trecut în marş spre reşedinţa Preşedintelui RM, Nicolae Tmofti, unde i-au cerut demisia.

20151112-166Participanţii la acţiunea de protest n-au venit cu mîinie goale. Ei au adus o raţă mută vie şi cîteva raţe confecţionate din plastic cu inscripţiile „Aici nu este locul pentru raţe!”, „Sînt şi eu o raţă mută!”, „Afară!”! Demisia!”, „Raţă mută!”.

Ion Ceban a menţionat că Nicolae Timofti mai are şansa să-şi dea demisia din iniţiativă proprie pentru a nu rămîne în istorie aşa cum îl crede tot poporul moldovenesc – o raţă mută.

Deputatul partidului Socialiştilor, Bogdan Ţîrdea, a numit raţa adusă drept „nou candidat” la funcţia de preşedinte al ţării. „Priviţi, arată ca Timofti, „vorbeşte” ca Timofti. Are o poziţie civică identică cu a lui Timofti. Este şi ea un „luptător” la fel ca şi Timofti. Chiar şi mafiei i se opune la fel ca Timofti. Totuşi, candidatul nostru este mai bun, pentru că, spre deosebire de Timofti, nu fură. Această raţă mută nu stă în serviciul mafiei. Din ea se poate obţine ceva bun, de exemplu, o zeamă. Şi la ce bun îl avem noi pe Timofti, nu înţelegem. Domnule Timofti, plecaţi. Există candidaţi mai buni ca dumneavoastră. În această grădină zoologică politică locul dumneavoastră este deja vacant”, a spus deputatul.

Socialiştii intenţionau să transmită raţa şi mulajele, personal lui Timofti, dar poliţiştii nu i-au lăsat pe deputaţi să treacă spre clădirea reşedinţei.20151112-158
„Despre ce mai putem vorbi dacă nici deputaţii în Parlamentul RM nu au voie să treacă la reşedinţă? Ne vom supune acestei decizii, pentru că sîntem oameni civilizaţi, respectăm legea şi-i stimăm pe poliţişti. Dar, stimaţi poliţişti, în situaţia dată, nu procedaţi corect”, a spus deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Socialiştii au lăsat cadourile aduse pentru Timofti în faţa clădirii, rugîndu-i pe colaboratorii de poliţie să le transmită lui Timofti.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă