PSRM

17 noiembrie 2017

Socialiștii au îndemnat deputații din parlament să participe la referendumul din 19 noiembrie

Înaintea ședinței Parlamentului din 17 noiembrie, deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, au invitat toți legiuitorii să participe la referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei, care va avea loc duminică, 19 noiembrie.

Mihai Ghimpu a răspuns socialiștilor în numele liberalilor. El a informat că Partidul Liberal boicotează Referendumul. Decizia liberalilor nu este surprinzătoare: dacă reușesc să obțină o participare scăzută a cetățenilor, referendumul poate fi declarat nevalid.

În acest caz, Dorin Chirtoacă, recunoscut drept cel mai corupt și incompetent primar din istoria Chișinăului, poate reveni din nou în funcție, în pofida cazurilor penale instituite împotriva lui. Sau atribuțiile sale vor fi temporar – până în 2019 – exercitate de Silvia Radu, numită cu sprijinul democraților.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a reamintit despre audierile care au avut loc în ajun în parlament privind situația cu livrarea produselor alterate în grădinițele și școlile din Chișinău. Această schemă criminală de livrări a fost organizată de liberali și adepții lor sub conducerea directă a lui Dorin Chirtoacă.

„O sută de mii de locuitori ai municipiului Chișinău consideră că primăria este un organ corupt, ale cărui lideri sunt acuzați de multe crime. Ghimpu a îndemnat astăzi la boicot, deoarece nu dorește să răspundă potrivit legii. Prin urmare, îndemnăm pe toată lumea să meargă la referendum pentru a-l demite pe acest primar incompetent și corupt „, a declarat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă