PSRM

03 octombrie 2017

Socialiștii au înaintat condiții pentru lichidarea datoriilor Autocomtrans

Fracțiunea Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău a propus marți, 3 octombrie, să răscumpere datoriile de 4,6 milioane de lei ale întreprinderii municipale numai după ce administratorul va prezenta un plan de afaceri pentru restaurarea întreprinderii, iar Centrul Național Anticorupție va efectua inspecții (CNA).

Consilierul fracțiunii PSRM, Petru Burduja, a menționat că „este o situație destul de complicată. Pe de o parte, cineva a încercat să-și atingă interesele, cineva a încercat să protejeze Autocomtrans, dar cu toții înțelegem că în această companie sunt oameni care nu au primit un salariu de mult timp. Prin urmare, propunem ca banii să fie alocați după ce vor fi realizate două cerințe. ”

Prima cerință: administratorul trebuie să propună un plan de restaurare a întreprinderii. A doua cerință: totul trebuie să fie sub controlul CNA, unde există un caz penal pentru această întreprindere.

Șeful fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a declarat: „toți ar trebui să înțeleagă că în primărie se întâmplă lucruri groaznice, cu ajutorul unui număr de oameni se ruinează întreprinderea municipală. Am cerut primăriei să adreseze o cerere către CNA și procuratura anti-corupție ca să examineze totul: toate cererile, toate documentele, inclusiv tot ce ține de administrator, precum și pe cei care au legătură cu întreprinderea și încearcă să vândă terenul cu bani puțini”.

El a menționat că, dacă nu se va elabora planul de afaceri, atunci va fi examinată opțiunea de a vinde terenul printr-o licitație.

De asemenea, socialistul a mai spus că șeful liberal al Direcției Sănătate i-a amenințat familia. Ceban a cerut în timpul ședinței ca procuratura să reacționeze la acțiunile liberalilor. Toate informațiile trebuie să devină evidente, astfel încât toată lumea să știe cine ruinează deliberat întreprinderile municipale.

Ceban a publicat pe rețelele de socializare documente care confirmă că liberalul Iurie Nastas are legătură cu Autocomtrans.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă