PSRM

01 octombrie 2014

Socialiştii au felicitat persoanele de vîrsta a treia cu Ziua internaţională a oamenilor în etate

Cu prilejul Zilei Internaţionale a oamenilor în etate, socialiştii au organizat o întîlnire cu persoanele de vîrsta a treia pentru a le felicita cu sărbătoarea şi a le aduce mulţumiri pentru contribuţia pe care au făcut-o la edificarea ţării noastre – Moldova.

Cu ocazia sărbătorii, Igor Dodon, liderul PSRM a adresat şi un mesaj de felicitare în care se spune:

Dragii noştri taţi, mame, bunei şi bunice!

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova vă felicită din tot sufletul cu prilejul Zilei Oamenilor în Etate. Este greu să transmiţi prin cuvinte contribuţia D-stră în destinul ţării noastre. Voi aţi vărsat sîngele pentru ea, sînteţi cei care aţi ridicat-o din scrum, aţi construit şi aţi transformat Moldova într-o grădină înfloritoare. Prin eforturile voastre, în Moldova a fost creată o industrie performantă, o agricultură modernă, un sistem de educaţie excelent, o medicină de calitate, un tezaur cultural bogat. Dumneavoastră sînteţi cei care ne-aţi crescut pe noi şi acum ne ajutaţi să vă creştem nepoţii.

Din păcate, actuala guvernare are faţă de generaţia în vîrstă o atitudine dispreţuitoare. Încă la începutul anilor 90 „reformatorii liberali” v-au jefuit într-un mod josnic şi cinic, lăsînduj-vă fără banii acumulaţi pentru ca mai apoi, una după alta, să fie anulate înlesnirile pentru pensionari.

În Moldova, persoanele de vîrsta a treia au ajuns să fie marginalizate. Multe dintre ele nu sînt în stare să achite facturile pentru serviciile comunale, volumul cărora depăşeşte pensiile mizerabile. Pentru neachitarea serviciilor bătrînii sînt deconectaţi de la gaz, apă şi căldură, mulţi pensionari ajung să fie aruncaţi în stradă. Mai mulţi dintre aceştia nu au cu ce-şi procura medicamente şi mărfuri de primă necesitate. Oficialităţile ţării întreprind, de fapt, un genocid al generaţiei în vîrstă.

Autorităţile îşi bat joc de generaţia în vîrstă şi în plan moral, călcîndu-ne în picioare istoria, numind epoca sovietică drept un rău, stabilind „zile ale memoriei victimelor ocupaţiei sovietice”,  redenumind străzile, încercînd să demonteze monumentele din perioada sovietică. Actuala guvernare a scuipat şi mai cinic în sufletele bătrînilor atunci cînd i-a impus să-şi schimbe paşapoartele de tip sovietic şi lipsindu-i de dreptul de vot pe cei, care nu au fost în stare să o facă.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova mereu s-a pronunţat şi se pronunță în susţinerea pensionarilor şi persoanelor nevoiaşe. Îi apărăm pe pensionari de expulzarea lor ilegală din apartamente şi de alte acţiuni criminale ale guvernării actuale. Partidul Socialiştilor se pronunţă pentru respectarea strictă din partea statului a tuturor obligațiilor faţă de pensionari, veterani şi invalizi. Ne pronunţăm pentru majorarea venitului lunar al fiecărui pensionar pînă la nivelul minim de trai. Ne pronunţăm pentru indexarea tuturor pensiilor şi achitărilor sociale, racordîndu-le la ritmurile inflaţiei. Luptăm pentru a-i asigura fiecărei persoane de vîrsta a treia un sprijin şi ajutor adecvat din partea statului, pentru a-l face pe fiecare bătrîn să simtă grija pentru sine nu prin cuvinte, ci prin fapte.

Partidul Socialiştilor – pentru o bătărîneţe decentă!

Vă felicităm, dragii noştri!”

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă