PSRM

20 noiembrie 2015

Socialiştii au distribuit deputaţilor proiectul de hotărîre privind demiterea lui Candu

În cadrul şedinţei de astăzi a Legislativului, deputaţii din Partidul Socialiştilor au distribuit deputaţilor din alte fracţiuni copiile proiectului de hotărîre pregătit cu privire la demiterea din funcţie  a preşedintelui Parlamentului RM, Andrian Candu. 

La momentul actual, documentul conţine semnăturile a 24 de deputaţi socialişti. Pentru înregistrarea proiectului de lege mai este nevoie de semnăturile a cel puţin 10 deputaţi. Ieri, socialiştii i-au îndemnat pe parlamentari să sprijine iniţiativa în cauză. 20151120-013

Socialiştii au distribuit copiile proiectului şi jurnaliştilor. Mai mulţi dintre aceştia au dorit să-şi pună şi ei semnăturile sub document, a relatat Dodon.

20151120-038 Vă amintim că nemulţumirea Partidului Socialiştilor a fost provocată de faptul că Andrian Candu a refuzat să pună la vot includerea în ordinea de zi a şedinţei Parlamentului proiecte de hotărîri ale PSRM referitor la demiterea mai multor conducători de instituţii publice din ţară.

 Luni, socialiştii vor sesiza Curtea Constituţională pentru a obţine interpretarea acţiunilor lui Candu, pe care socialiştii le apreciază drept uzurpare a puterii în Parlament. 

În acelaşi timp, fostul preşedinte interimar al PLDM, Valeriu Streleţ a declarat că demisia lui Candu este una din condiţiile prealabile ale liberal-democraţilor pentru revenirea lor la masa negocierilor. Ulterior, Streleţ a declarat că în genere ar fi cazul ca A. Candu să demisioneze benevol. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă