PSRM

15 iulie 2016

Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt

Astăzi, Biserica Ortodoxă din Moldova îl prăznuieşte pe Sfîntul şi Binecrediciosul Voievod Ştefan cel Mare iar cu acest prilej deputaţii, consilierii municipali şi activiştii PSRM au depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt din Chişinău.

În legătură cu acest prilej, președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că Ştefan cel Mare a fost un domnitor al Moldovei care a luptat pentru independenţa şi suveranitatea acestui stat şi relaţii bune şi prieteneşti cu Rusia.

20160715-004„Astăzi Mitropolia Moldovei îl cinsteşte pe Ştefan cel Mare şi Sfînt. În mai multe lăcaşe sfinte, inclusiv în Catedrala Naşterii Domnului vor avea loc slujbe în cinstea Domnitorului, iar noi, ca adevăraţi patrioţi şi statalişti, am venit aici să depunem flori la monumentul lui Ştefan cel Mare în memoria şi în cinstea celui care de fapt a slăvit poporul moldav şi acest pămînt. Ştefan cel Mare a fost pentru relaţii bune şi prieteneşti cu Rusia. Apropo, anume Ştefan cel Mare a dat-o în căsătorie pe fiica sa Elena fiului ţarului Ioan al III-lea din Rusia. Noi suntem moldoveni, Ştefan cel Mare a fost moldovean, a vorbit în limba moldovenească, şi eu sunt ferm convins că Moldova are viitor,” a declarat Dodon.

Socialiștii au participat, de asemenea, la tedeumul de mulțumire în fața Binecuvinciosului Voievod, pe care l-a făcut un sobor de preoți  la monumentul lui Ștefan cel Mare.

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă