PSRM

02 iulie 2024

Socialiștii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare cu prilejul comemorării a 520 de ani de la trecerea în eternitate a marelui Domnitor

Astăzi, deputați, consilieri, activiști ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, precum și membri ai mișcării de tineret ”Garda Tînără”, au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, în memoria a 520 de ani de la trecerea în neființă a marelui Domnitor.

Ștefan cel Mare a condus Moldova între 1457 și 1504, fiind una dintre cele mai proeminente figuri din istoria noastră. A fost un diplomat talentat, un patriot desăvârșit și un conducător militar de excepție. A fost cel care a luptat aprig pentru statalitatea Moldovei, s-a opus vehement tuturor provocărilor cu caracter intern și extern, a fost un mare susținător și promotor al culturii și religiei noastre creștin-ortodoxe.

Trebuie să fim mândri de istoria noastră și de faptul că suntem urmașii lui Ștefan cel Mare! Avem datoria să păstrăm moștenirea lăsată de marele Domnitor și să o transmitem generațiilor viitoare.

Amintim că Ștefan cel Mare a decedat pe data de 2 iulie 1504 și a fost înmormântat la mănăstirea construită tot de el, Putna, care astăzi se află în România.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă