PSRM

27 august 2021

Socialiștii au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare

Astăzi, cu prilejul aniversării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, alături de consilierii municipali, activiștii Partidului Socialiștilor și membrii “Gărzii Tinere”, au depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din capitală.

Cu 30 de ani în urmă, la 27 august, 1991, Parlamentul Moldovei, în baza hotărârii Marii Adunări Naţionale din oraşul Chişinău, a adoptat „Declaraţia de Independenţă”. Potrivit acesteia Moldova devine stat suveran şi „liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec dinafară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale”.

Adresându-se cetățenilor în această zi, liderul socialiștilor, Igor Dodon a subliniat că „Moldova a avut un trecut glorios, Moldova are și viitor. Important e să o protejăm și să o iubim.
Igor Dodon i-a îndemnat pe compatrioții săi „să nu abandonăm speranța, să nu renunțăm la propria țară, să nu încetăm să trăim, să muncim și să visăm la un viitor mai bun în Moldova și pentru Moldova”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă