PSRM

06 iunie 2017

Socialiștii au depus flori la bustul scriitorului rus Alexandr Pușkin

Astăzi, deputații, consilierii municipali și activiștii PSRM, conduși de Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, au depus flori la monumentul lui Alexandr Pușkin cu ocazia omagierii a 218 ani de la nașterea poetului.

” Astăzi este ziua de naștere a marelui poet rus Alexandr Pușkin, care a lăsat amprentă nu numai în istoria rusă, ci și în istoria Moldovei”, a declarat Zinaida Greceanîi.

De asemenea, președintele Partidului Socialiștilor a menționat că astăzi în Moldova se sărbătorește și Ziua limbii ruse, iar cunoașterea ei reprezintă un mare avantaj pentru moldoveni.

” Astăzi, sărbătorim și Ziua limbii ruse, care este vorbită de mai mult de 250 de milioane de oameni din lume, inclusiv majoritatea locuitorilor din Moldova. Limba rusă este limba de comunicare interetnică în țara noastră. Eu cred că cunoașterea limbii ruse pentru noi, moldovenii, reprezintă un mare avantaj”.

De menționat, că astăzi este marcată Ziua Internațională a Limbii Ruse. Potrivit unei decizii ONU, această zi este sărbătorită pe 6 iunie, în ziua de naștere a marelui poet Alexandr Pușkin.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă