PSRM

10 ianuarie 2016

Socialiștii au depus flori în cinstea victoriei Bătăliei de la Vaslui

Acum cinci secole și ceva, Ștefan cel Mare le-a dat o lecție de ostășie moldovenească celor care au călcat dușmănește peste frontiera țării.

La data de 10 ianuarie 1475, lîngă Vaslui, a avut loc o bătălie de zile mari, numită și Bătălia de la Podul Înalt, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-muntenească sub conducerea lui Suleiman Pașa.

20160110-030S-au păstrat detaliile acelei lupte. În pofida diferenței mari de forțe, turcii au suferit o înfrîngere zdrobitoare, pierzînd (după spusele unor cronicari) o mare parte a armatei.

În bătălia de la Vaslui, turcii au suferit una dintre cele mai teribile înfrîngeri din istoria islamului în fața unei armate creștine.

În cinstea acelei victorii impresionante a oastei moldovenești, deputații și membrii Partidului Socialiștilorau depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chișinău și din Vaslui și au participat la slujba de comemorare, care a avut loc la Catedrala din Chișinău.

„Chișinău-Vaslui. Istoria ne-a separat, dar tot istoria ne apropie. Au existat fapte mărețe, pe care suntem dator să le comemorăm împreună. Memorie veșnică eroilor moldoveni căzuți în luptă” a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

20160110-224Foto

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă