PSRM

08 mai 2016

Socialiştii au depus coroane funerare la tehnica militară NATO instalată în PMAN

Deputaţi în Parlamentul RM din partea socialiștilor şi consilieri municipali din CMC ai PSRM, au organizat, astăzi, o acţiune de protest împotriva tehnicii militare NATO instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a prezenţei militarilor americani în ţara noastră. 

Participanţii la acţiune au adus cu ei coroane funerare în memoria celor ucişi în rezultatul operaţiunilor militare desfăşurate de NATO în Siria, Libia, Iugoslavia şi alte ţări. Coroanele au fost depuse pe tehnica expusă în PMAN.

20160508-050– Constituţia Republicii Moldova a fost umilită din nou. Legea supremă a ţării stipulează clar că Republica Moldova este un stat paşnic şi neutru. Noi nu aderăm la blocuri militare şi nu dorim război  Astăzi, am adus aici coroane funerare în semnul memoriei pe care o păstrăm pentru Libia, Siria, Iugoslavia şi alte ţări. Noi nu avem ambiţii militare. Noi dorim să trăim în pace, a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

20160508-084Alesul poporului a specificat că, astăzi, în toiul nopţii, trupele militare străine au intrat în Chişinău, încălcînd Constituţia RM şi neavînd pentru aceasta nici un fel de temeiuri politice şi juridice.

– Noi calificăm aceste acţiuni ca o încălcare flagrantă a drepturilor noastre civile şi cerem ca pînă în ziua de mîine această tehnică să fie evacuată din PMAN. În caz contrar, mîine vor ieşi mii de oameni şi o vor lua ei înşişi pe sus, a adăugat el.

Batrîncea a chemat autorităţile să nu se joace cu focul şi să nu-i provoace pe oameni.

– Ce doriţi să sugeraţi prin expunerea acestei tehnici? Că în spatele acestui regim, care a furat miliardele, stă armata americană? Vreţi să-i intimidaţi pe oameni? Nu veţi reuşi! NATO – afară! – a mai spus deputatul.

20160508-043La rîndul lui, deputatul PSRM, Ghenadie Mitriuc, a numit expoziţia de tehnică militară NATO în centrul capitalei drept o nouă batjocură din partea guvernării faţă de toți cetăţenii ţării. Tot el a mai spus că unii militari americani au intrat în ţară în calitate de turişti.

– Noi sîntem un stat neutru şi nu dorim război! – a adăugat el.

Participanţii la acţiune au scandat: „Moldova fără NATO!”, “NATO, go home!”, “Moldova – stat independent”, “NATO nu ne trebuie!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă