PSRM

22 iunie 2017

Socialiștii au contribuit la reîntoarcerea legală a terenului școlii Republicane de Hipism

Astăzi, 22 iunie, Curtea de Apel Chișinău a reîntors școlii Republicane de Hipism terenul pe care Consiliul municipal l-a alocat ilegal în anul 2011 unei firme private pentru construcția unei stații de benzină.

Pe data de 6 mai 2011, Consiliul municipal Chișinău a alocat companiei Albarex SRL un teren de pământ de 0,259 de hectare pe strada Calea Orheiului, în utilizare pentru o perioadă de 20 de ani, pentru construcția unei stații de benzină.

Cu toate acestea, în primul rând, acest teren aparține proprietății publice și nu are nici o legătură cu municipalitatea, astfel încât Consiliul municipal nu avea dreptul să aloce acest teren. Și în al doilea rând, pe acest teritoriu se află construcțiile școlii Republicane de Hipism.

În această chestiune socialiștii au participat activ în suportul legal al școlii de hipism.

Procuratura s-a adresat în instanța de judecată în interesul statului și a cerut restituirea acestor terenuri în proprietate publică. Judecătoriea sectorului Rîșcani a anulat decizia CMC din 2011, iar pe data de 22 iunie Curtea de Apel Chișinău a respins declarația reprezentanților Primăriei Chișinău de a susține decizia CMC din mai 2011.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă