PSRM

27 ianuarie 2019

Socialiștii au comemorat victimile Holocaustului

Astăzi, 27 ianuarie, deputații, consilierii municipali, activiștii PSRM și din “Garda tînără”, au comemorat victimile Holocaustului și au participat la mitingul dedicat instalării unui panou de informare, la monumentul de pe strada Ierusalimul, în memoria ghetoului din Chișinău.

La eveniment a participat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a reamintit că, în urmă cu 74 de ani, la 27 ianuarie 1945, trupele sovietice au eliberat Auschwitz-ul – un complex de lagăre de concentrare germane. Data de 27 ianuarie, a fost aprobată de către Adunarea Generală a ONU, drept Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.

„Sute de mii de moldoveni au decedat în mîinile celor care au considerat reprezentanții diferitelor naționalități ca, fiind un alt tip de oameni. Acest lucru nu ar trebui să se repete, trebuie să transmitem amintirea acestor pagini tragice ale istoriei noastre, copiilor și nepoților noștri, tuturor generațiilor ulterioare”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a anunțat despre inițiativa sa de a interzice în Republica Moldova, propaganda ideilor fasciste, urii și intoleranței față de alte grupuri etnice.

„Republica Moldova este o țară multietnică – noi toți, moldoveni, evrei, ruși, ucrainieni, găgăuzi și reprezentanți ai altor naționalități, împreună am locuit aici, pe acest pămînt care întotdeauna a fost patria noastră comună. Dacă ne vom respecta reciproc, vom trece peste toate dificultățile”, a subliniat șeful statului.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă