PSRM

15 februarie 2017

Socialiştii au comemorat eroii căzuţi în războiul din Afganistan

Astăzi, deputaţii și consilierii municipali ai PSRM, în frunte cu preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi au depus flori la Complexul Memorial “Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, în memoria militarilor căzuți în războiul din Afganistan.

„Este de datoria noastră să aducem un omagiu eroilor căzuţi în război.  Nu îi vom uita niciodată şi le vom  cinsti mereu memoria. Nu trebuie să uităm nici de veteranii care sunt în viaţă, pentru că ei sunt un exemplu de răbdare, curaj și sacrificiu pentru următoarele generații”,  a declarat  Zinaida Greceanîi, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Republica Moldova, anual, la data de 15 februarie îi comemorează pe militarii căzuţi în războiul din Afganistan, din anii 1979 – 1989. În acel război au participat peste 12 mii de ostaşi moldoveni, dintre care circa 700 au fost răniţi iar 301 au căzut pe cîmpul de luptă .

Astăzi, Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, la propunerea Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, a semnat un decret prin care şase vetereani ai conflictului din Afganistan vor fi onoraţi cu medalia „Meritul Civic”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă