PSRM

24 august 2019

Socialiștii au comemorat eliberatorii de la capul de pod Șerpeni

Președintele Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, împreună cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Ministrul Apărării Federației Ruse Serghei Șoigu, deputați ai fracțiunii Partidului Socialiștilor, consilieri municipali și activiști ai PSRM, reprezentanți ai corpului diplomatic și veterani, a participat la ceremonia solemnă consacrată aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, care a avut loc la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

„În Republica Moldova, în aceste zile, noi mereu ne-am amintit de faptele eroice ale taților noștri. Așa a fost, așa este și așa va fi. Ne vom aminti mereu cu ce preț am obținut pacea”, a afirmat șeful statului în timpul discursului ținut în fața participanților la ceremonie.

Președintele a menționat că „acum 75 de ani, aici, la această înălțime, au murit peste 14 mii de soldați sovietici, care și-au dat viața pentru ca noi să trăim în pace. Noi trebuie să-i păstrăm în memorie și să o transmitem copiilor și nepoților noștri”.

„Victoria a fost a tuturor. Împreună, și moldoveni, și ruși, și ucraineni – întreg poporul sovietic a obținut o victorie dificilă, dar foarte importantă și mult așteptată asupra naziștilor. Sunt convins că toți cetățenii RM înțeleg acest lucru. Dar și pierderile au fost însemnate”, a subliniat Igor Dodon, solicitînd tuturor celor prezenți să comemoreze soldații căzuți cu un moment de reculegere.

Igor Dodon a salutat veteranii prezenți la eveniment: „Puteți fi siguri că suntem demni de amintirea dumneavoastră, de Victoria dumneavoastră!”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă