PSRM

20 octombrie 2014

Socialiştii au cerut Guvernului să stopeze jefuirea cetăţenilor prin intermediul INFOCOM şi Apă-Canal.

Astăzi, peste 300 de membrii şi susţinătorii ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova alături de mai mulţi cetăţeni indignaţi de suma pentru serviciile comunale pe care nu le-au folosit, dar trebuie să le achite, au protestat în faţa Guvernului. Aceştia au cerut stoparea jefuirii cetăţenilor de către guvernul Leancă prin intermediul INFOCOM şi Apă-Canal.

“Am venit să protestăm şi să cerem Guvernului în regim de urgenţă să intervină într-o situaţie dezastruoasă pentru cetăţenii Republicii Moldova. Este vorba despre noua lege care pune pe umerii consumatorilor mai multe pierderi din reţea, iar aceştia trebuie să achite cu mult mai mult decît au consumat. Acest lucru este ilegal deoarece contravine Legii cu privire la protecţia consumatorilor, art.4 al Constituţiei RM şi multor convenţii internaţionale. Guvernul în regim de urgenţă trebuie să intervină pentru a stopa aceste ilegalităţi. Oamenii nu trebuie să achite ceea ce nu au consumat”, a declarat deputatul socialist, Ion Ceban.

“Această guvernare coruptă a pierdut de mult timp încrederea cetăţenilor, iar în prezent jefuieşte oamenii simpli prin facturi exagerate la apă şi căldură. Oamenii nu mai ştiu unde să caute dreptatea, deoarece toate instituţiile pe care le conduceţi sunt corupte. Aceste acţiuni ilegale încalcă flagrant contractele care sunt încheiate între prestator şi consumator. Apă-Canal şi INFOCOM include în facturile consumatorilor pierderile pe care ei le suportă în reţelele magistrale. Dacă lunile trecute cetăţenii au achitat 60-80 lei/ lunar, în această lună au venit facturi cu peste 200 de lei. Ce face guvernarea? Cum este posibil aşa ceva?”, a remarcat secretarul executiv a PSRM, Vlad Batrîncea.

Un pensionar, disperat din cauza facturilor pe care le-a primit a declarat: „Oare cînd această guvernare se va gîndi la pensionari şi invalizi? Cînd o să ajutaţi persoanele în etate? Nu vă este ruşine să includeţi în facturile cetăţenilor necăjiţi mai mult consum decît în realitate? Noi nu avem pensiile pe care le-aţi promis şi nu avem bani să achităm aceste facturi exagerate.Voi în loc să ajutaţi bătrînii le furaţi ceea ce mai au. Ajunge să furaţi!”

Protestatarii au acuzat guvernul de furt şi iresponsabilitate.

Aceştia au scandat: „Ajunge să furaţi!”, „Jos Leancă!”, „Nu vă bateţi joc de oameni!”, „Leancă la dubă!”.

Foto

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă