PSRM

02 noiembrie 2016

Socialiştii au cerut CEC deschiderea secţiilor de votare suplimentare în Rusia

Astăzi, membrii Partidului Socialiştilor, în calitate de reprezentanţi ai candidatului la funcția de Preşedinte al ţării, Igor Dodon, au depus la Comisia Electorală Centrală, o solicitare repetată cu privire la deschidere, în Rusia şi alte ţări, a unor secţii de votare suplimentare pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit deputatului PSRM, Vasile Bolea, în Rusia, necesarul de secţii de votare pentru ar fi de cel puţin 159:
”Numărul de secţii trebuie să fie proporţional numărului de cetăţeni ai Moldovei aflaţi în Rusia, şi numărul acestora din urmă este foarte mare. Sîntem de părere că drepturile cetăţenilor ţării noastre, aflaţi pe teritoriul Rusiei sînt încălcate, deoarece aceşti oameni sînt lipsiţi de posibilitatea de a-şi onora datoria de cetăţean. Potrivit datelor oficiale ale MAIEIE, în Rusia se află permanent peste 477 mii de cetăţeni ai Moldovei, iar cifra neoficială ar depăşi 800 de mii. Toţi aceşti oameni trebuie să poată beneficia de dreptul la vot pe care îl au. Aceeaşi solicitare o vom depune pe numele Guvernului”, a menţionat deputatul.
Totodată, Vasile Bolea a menţionat că, şi în condiţiile numărului insuficient de secţii în Rusia, autorităţile Moldovei au încercat să împiedice procesul de votare:
”În ultima săptămînă pînă la data alegerilor, adresele a două secţii de la Sankt-Petersburg au fost modificate, astfel cetăţenii Moldovei au fost induşi în eroare. Am cerut CEC evitarea pe viitor a unor astfel de greşeli”, a spus Bolea.
Vă amintim că CEC a dispus deschiderea, în Federaţia Rusă, a doar 8 secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă