PSRM

03 mai 2016

Socialiştii au blocat timp de o oră tehnica militară şi soldaţii SUA

Astăzi, deputaţii socialişti împreună cu activiştii „Gărzii Tinere” au blocat drumul la intrarea în ţară, de la postul vamal Sculeni şi au verificat actele soldaţilor americani şi a tehnicii militare care trec hotarul Moldovei pentru a participa la exerciţii militare în Moldova, iar la 9 mai pentru a expune tehnica Regimentului american în Piața Marii Adunări Naționale.

Soldaţii americani au fost întîmpinaţi de socialişti cu panglici „Sf. Gheorghe” în piept şi pancarde ”Stop – NATO”, ”Moldova nu are nevoie de NATO”. Protestul socialiştilor a fost susţinut de locuitorii din zona respectivă.

13095900_666022936882421_7960247496582201937_n”Socialiştii sînt categoric împotriva organizării unor astfel de acţiuni, care sfidează Constituţia şi bunul simţ al cetăţenilor RM. Moldova este un stat neutru, iar prezenţa contingentelor militare NATO în Moldova este un atac la suveranitatea şi neutralitatea ţării noastre. Nu vom permite ca unităţile militare NATO să defileze pe străzile şi în capitala ţării noastre”, a spus Ghenadie Mitriuc, deputat PSRM, prezent la acţiunea de protest.

În acest context, Igor Dodon, liderul PSRM a menţionat că Timp de mai bine de 24 de ore – din dimineaţa zilei de ieri – activiştii noştri au stat de veghe la vama Sculeni, aşteptînd sosirea militarilor NATO şi a tehnicii lor militare.

IMG_4760Prima coloană a tehnicii militare a intrat în dimineaţa zilei de astăzi. Prin eforturile deputaţilor Partidului Socialiştilor şi ale cîtorva zeci de activişti, s-a reuşit blocarea acesteia pentru cîteva ore. Dar cu sprijinul poliţiei, inclusiv a unui grup cu destinaţie specială, drumul a fost deblocat iar tehnica a urmat calea spre Negreşti. În acest mod, MAI al Moldovei a devenit complice al ocupaţiei ţării de către trupele militare străine şi al sfidării principiului constituţional al neutralităţii statului.

Trebuie să facem tot posibilul pentru a împiedica accesul tehnicii militare în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în ziua de 9 Mai. Socialiştii vor bloca căile de acces spre capitală pentru a zădărnici aceste intenţii.

Îndemnăm toate forţele politice şi obşteşti de bună credinţă să se unească pentru a apăra suveranitatea şi neutralitatea Moldovei. Nu le vom permite soldaţilor NATO să intre cu tancurile în oraş şi să le expună în Piaţa Marii Adunări Naţionale într-o sărbătoare sfîntă pentru noi – Ziua Victoriei!”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă