PSRM

19 octombrie 2015

Socialiştii au adus la şedinţa Primăriei adevărata decoraţie pentru Grozavu

În dimineaţa zilei de astăzi, deputaţii socialişti au demontat iarăşi un gard, ce împrejmuia un şantier de construcţie ilegal. Este vorba despre lucrările de construcţie efectuate pe adresa str. Dimo, 1/1, în parc, ocupînd o porţiune din trotuar şi carosabil. Potrivit reprezentanţilor PSRM, lucrările au loc după proiectul firmei Aureliei Carpov, soţia arhitectului general interimar al Chişinăului, Ion Carpov. Autorizaţia de construcţie a fost semnată tot de el. Socialiştii susţin că lucrările au loc cu încălcarea prevederilor legislaţiei şi pe cazul dat deja a fost sesizată instanţa de judecată.

„Am văzut că, săptămîna trecută, domnul Grozavu a fost decorat cu Ordinul Gloriei Muncii. Iată avem aici adevăratul său ordin pentru tot haosul, pe care îl face în Chişinău împreună cu Chirtoacă şi gaşca lor de impostori şi hoţi”, a spus conducătorul fracţiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban.

Deputaţii PSRM au adus porţiuni din gard direct la şedinţa Primăriei pentru a le înmîna personal lui Grozavu, totuşi, în ciuda faptului că şedinţa era publică, reprezentanţii instituţiei s-au închis în sala de şedinţe, iar la intrare stăteau de gardă poliţişti. Colaboratorii poliţiei au blocat intrările şi birourile personale ale primarului şi vice-primarului.

În acelaşi timp, membri şi adepţi ai PSRM au format un aşa-numit coridor al ruşinii la intrarea în sala de şedinţe. Cetăţenii ţineau în mîini pancarte cu imagini de la cîteva lucrări de construcţie ilegale: str. Creangă, 1 („Codreanca”), str. Dimo, 1/1 (construcţie în scuar), Dimo, 31/1 (construcţia unei benzinării într-o zonă verde), str. Trandafirilor (construcţia unei benzinării într-o zonă verde), construcţia unui complex rezidenţial în apropierea spitalului „V.Ignatenco” şi multe altele.

Protestatarii au fost indignaţi cînd a fost blocat accesul în sala de şedinţe şi au început să scandeze: „Ruşine”, „Opriţi distrugerea oraşului”, „600 de dosare penale”.  În paralel, se desfăşura acţiunea de protest la intrarea în sediul Primăriei.

Primarul Dorin Chirtoacă nu s-a prezentat la şedinţă. Ion Ceban l-a avertizat public că surprizele, asemenea celei de dimineaţă, vor continua de atîtea ori, de cîte ori Chirtoacă va încălca legea. „Joia aceasta am dori să vedem acele 600 de dosare penal, despre care s-a vorbit în parlament. Dorim să vă vedem alături de Filat, acolo unde vă este locul dumneavoastră şi al slugilor dumneavoastră de la Primărie”, a spus Ceban.

Socialiştii au venit cu un apel repetat către reprezentanţii tuturor fracţiunilor din CMC, cerînd aplicarea, în regim de urgenţă, a unui moratoriu asupra construcţiilor problematice. „Cerem să fie pus accentul pe şantierele ilegale care se construiesc pe terenurile de joacă pentru copii şi pe teritoriul grădiniţelor de copii, în parcuri, pe teritoriul spitalelor, şcolilor. Sîntem gata să oferim zeci de adrese, pe care au loc astfel de lucrări. Avem foarte multe cazuri de acest fel!”, a adăugat Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă