PSRM

05 mai 2022

Semnarea actelor legate de vânzarea terenului Stadionului Republican are loc cu încălcarea normelor juridice, spune un deputat PSRM

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au atras atenția majorității PAS că ratificarea Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova are loc cu încălcarea normelor juridice. Vicepreședintele comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, a atras atenția plenului că Guvernul a semnat deja Memorandumul de Înțelegere pentru a iniția procedura de vânzare a proprietății stadionului Republican înainte de a fi ratificat Acordul în lectura a doua.

Deputatul PSRM a declarat că ratificarea documentului trebuie amânată până la elucidarea tuturor problemelor juridice, dar și până vor fi aflate rezultatele referendumului inițiat de chișinăuieni în legătură cu vânzarea terenului fostului Stadion Republican.

”Trebuie să vedem care sunt problemele juridice, dar ele sunt și le-a creat instituțiile statului înainte ca Parlamentul să ratifice acest acord în a doua lectură. Noi nu vedem necesitatea ratificării acestui acord, fără ca să vedem care este opinia cetățenilor municipiului Chișinău”, a spus Bolea.

Amintim, cu votul a 55 de deputați PAS, Parlamentul a ratificat Acordul, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Ambasadorul SUA, Kent Logsdon, a declarat anterior că America va investi peste 250 de milioane de dolari pentru a construi un nou sediu al Ambasadei. Diplomatul a precizat că lucrările de construcție vor începe la sfârșitul anului 2024 și se vor finaliza în cinci-șase ani.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă