PSRM

23 iulie 2021

Secretarul executiv al PSRM: PAS nu trebuie să uite de lege atunci când vorbește despre disponibilizarea mai multor bugetari

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, atrage atenția viitorilor guvernanți să nu treacă peste lege atunci când vorbesc despre disponibilizările masive în structurile de stat. Socialistul a declarat, la NTV Moldova, că amenințările făcute de exponenții PAS cu privire la darea afară a mai multor salariați încalcă principiul separării celor trei puteri în stat.

”Nu văd acel dream team care va prelua cu succes mai multe poziții în Republica Moldova. Dânșii au câștigat alegerile și dânșii pot promova o politică de cadre. Eu nu sunt în poziția să apăr un funcționar concret, dar acest funcționar este apărat de lege. Dacă acest funcționar nu face față, sunt proceduri conform legii care trebuie aplicate. Dacă acești deputați au promis oamenilor un stat de drept, o justiție corectă, dânșii trebuie să dea un exemplu ce înseamnă respectarea normei legale. Avem trei ramuri ale puterii: legislativă, executivă și judecătorească. Aceste ramuri sunt independente și acest principiu de separare a celor trei puteri în stat este unul de bază al statului de drept. De aceea, ei trebuie să aplice mecanisme corecte și trebuie să aplice legea așa cum prevede procedura”, a spus Batrîncea.

Socialistul a remarcat că în prezent Moldova se confruntă cu o lipsă acută de cadre profesioniste. Batrîncea a declarat că, potrivit statisticilor oficiale, cei mai activi cetățeni au plecat din țară în perioada 2010-2017.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă