PSRM

08 februarie 2022

Secretarul executiv al PSRM: Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor urmează să-și consolideze pozițiile prin atragerea noilor membri

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor urmează să-și consolideze pozițiile prin atragerea noilor membri, care sunt adepții păstrării statalității și neutralității Republicii Moldova și construirii unui stat economic și social puternic. Declarația a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, invitat în studioul Publika TV.

”Vorbim despre intenția de a extinde Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor prin atragerea oamenilor cu alte viziuni politice sau din alte formațiuni politice, a cetățenilor care au o pregătire profesională bună și care nu sunt membri de partid, și a cetățenilor cu o atitudine civică activă. Scopul nostru este să creăm o structură care să poată stinge incendiul, pentru că actuala guvernare va lăsa după sine doar devastare și ruine care vor trebui să fie restabilite”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Batrîncea, membrii blocului trebuie să fie adepții mai mai multor principii: respectarea suveranității și neutralității Republicii Moldova, implicarea statului în dezvoltarea economică și controlul formării prețurilor, politică orientată social.

”Noi trebuie să fim diplomați și să le explicăm partenerilor noștri și FMI că, de exemplu, majorarea vârstei de pensionare sau reducerea cheltuielilor în domeniul social este o cale care duce spre nicăieri și care face mai mult rău decât bine”, a spus socialistul.

Secretarul executiv al PSRM a precizat că prin consolidarea blocului se urmărește nu cantitatea dar calitatea.

”Noi suntem interesați de un model conceptual de administrare a treburilor statului, consolidarea statalității, reintegrarea țării și o economie puternică. Adepții acestor viziuni vor face parte din acest bloc, deoarece pentru noi e importantă ideea și oamenii care vor pune în practică aceste idei”, a declarat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă