PSRM

11 ianuarie 2016

Zinaida Greceanîi a expediat Președintelui țării o scrisoare de răspuns

Astăzi, Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM a transmis șefului statului RM o scrisoare drept răspuns la invitația de organizare a consultărilor în vederea desemnării unui candidat la funcția de Prim-ministru. Zinaida Greceanîi i-a solicitat Președintelui țării să facă uz de dreptul său constituțional pentru a grăbi procesul de dizolvare a actualului legislativ și pentru anunțarea alegerilor anticipate în acest an.

Mai jos vedeți textul complet al scrisorii:

”Domnule Președinte, ca răspuns la invitația dumneavoastră pentru consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de Prim-ministru, vă aduc la cunoștință, din partea întregii fracțiuni a PSRM pe care o reprezint, că nu vom da curs invitației.

Poziția noastră politică față de situația din țară rămîne neschimbată, ea fiind expusă și în cadrul altor întruniri cu Dumneavoastră. Noi considerăm că Republica Moldova a devenit un stat capturat și acest proces de capturare a început imediat după venirea la guvernare a forțelor declarate pro-europene, în 2009.

În ultimii șase ani, toate (sau aproape toate) instituțiile statului au fost capturate de un cerc de persoane foarte influente din interiorul țării, care impun regulile oligarhiei, practică protecționismul și traficul de influență și împiedică dezvoltarea economică și socio-politică a țării.

În prezent, majoritatea observatorilor politici din țară și de peste hotare atestă caracterul de stat capturat al Republicii Moldova.

Pornind de aici, noi, socialiștii, nu putem participa la perpetuarea acestei stări de fapt, or, alegerea unui nou Guvern în asemenea condiții constituie un act direct de menținere a stării de stat capturat. Este o situație fără precedent în istoria țării noastre.

În opinia noastră, cea mai potrivită soluție în aceste circumstanțe este să declanșăm alegeri anticipate, pentru a asigura un restart al guvernării politice în Republica Moldova. Suntem nevoiți să începem totul de pe o pagină nouă.

Noi vă încurajăm, Domnule Președinte, să faceți uz de dreptul dumneavoastră constituțional pentru a grăbi procesul de dizolvare a actualului legislativ și pentru anunțarea alegerilor parlamentare anticipate în acest an. Acesta ar fi nu doar un act de curaj politic, ci și dovada că v-ați împlinit datoria de șef de stat. E unica modalitate de a scoate rapid țara din captivitate și de a o izbăvi de oligarhie și corupție politică. Alegerea e de partea dumneavoastră.

2016,01,11

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă