PSRM

16 octombrie 2014

Schimbări în programul aflării în Moldova a Icoanei Preacuviosului Serghie de la Radonej

Astăzi, Igor Dodon, fondatorul Campaniei Naţionale “Iubesc Moldova” a făcut următorul anunţ important pentru creştini, în legătură cu schimbările ce au intervenit în programul aflării în Moldova a Icoanei Sf. Serghie de la Radonej.

În mesajul lui Dodon se spune:

“Cu suportul Campaniei Naţionale „Iubesc Moldova” în țara noastră a fost adusă, la 10 octombrie, Icoana Preacuviosului Serghie de la Radonej, cu prilejul prăznuirii pe data de 8 octombrie a 700 de ani de la naştea acestui sfînt.

La 11 octombrie curent, la Eparhia de Bălţi şi Făleşti a fost organizat un Drum al Crucii cu Icoana Sfîntului Serghie, care conţine și un fragment din moaştele sale sfinte. Astăzi, Icoana urma să fie prezentată creștinilor de la Chișinău, în incinta Mănăstirii Ciuflea de la Chișinău.

Însă a intervenit un factor neprevăzut.

Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, nu a reuşit sa binecuvînteze venirea Icoanei Preacuviosului Serghie de la Radonej în alte eparhii, și acum este plecat din țară. Iată de ce Icoana nu va putea fi dezvăluită astăzi în fața creștinilor la Chișinău, cum era preconizat în programul inițial.

În legătură cu această situație, vin către toți creștinii cu următorul anunț:

Începînd cu ziua de azi, va fi organizat transport gratuit – 3 autobuze mari – pentru toți doritorii de a se deplasa tur retur pînă la Bălți unde să se închine minunatei icoane a Preacuviosului Serghie de la Radonej.

Orarul cursei gratuite Chișinău – Bălți este următorul: 10:00, 14:00 si 17:30 de la Mănăstirea Ciuflea în cinstea sfântului Teodor Tiron, or. Chișinău.

Sperăm că la întoarcere, Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove va binecuvinta venirea Icoanei şi în Chişinau şi sutele de mii de creştini care sînt în aşteptare vor avea posibilitatea să se închine acestei sfinţenii.

Sfînta Icoană ortodoxă se va afla pe teritoriul Republicii Moldova pînă pe 10 noiembrie.

Menţionez că în acest an Icoana Sfîntului Serghie de la Radonej, din Rusia, a fost dusă în Belarus, Kazahstan, Asia Centrală, şi în mai multe eparhii din Ucraina”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă