PSRM

21 februarie 2018

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Cehe

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe, Zdeněk Krejči.

În cursul dialogului au fost discutate diverse aspecte ale situației politice și socio-economice din Republica Moldova, precum și cooperarea moldo-cehă. Zinaida Greceanîi a apreciat aportul Republicii Cehe la implementarea proiectelor umanitare în Republica Moldova.

În special, este vorba despre asistența în cadrul proiectului „Promovarea integrării persoanelor cu dizabilități psihice în societatea din Moldova”, precum și furnizarea echipamentului Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, în anul curent.

Ambasadorul Zdeněk Krejči a menționat că Republica Cehă va continua să sprijine țara noastră, inclusiv și financiar. În timpul discuției, diplomatul a menționat că, în viitor, controlul asupra cheltuielilor pentru asistenţă, va fi înăsprit.

În timpul discuției, părțile au abordat subiectul atacurilor asupra statalității din partea forțelor unioniste la care este supusă Republica Moldova. Zinaida Greceanîi, a subliniat că Partidul Socialiștilor va susține în mod consecvent suveranitatea, independența și neutralitatea Republicii Moldova.

In altă ordine de idei, președintele PSRM și ambasadorul Republicii Cehe, au discutat despre pregătirile pentru alegerile parlamentare din Moldova, precum și viitoarele alegerile anticipate în mai multe localități ale republicii.

În concluzie, părțile și-au exprimat încrederea că relațiile dintre țările noastre se vor dezvolta fructuos.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă