PSRM

19 aprilie 2018

Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu ex-deputatul Parlamentului European, liderul Uniunii Ruse din Letonia

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, pe 19 Aprilie, cu ex-deputatul Parlamentului European, liderul  Uniunii Ruse din Letonia, Tatjana Ždanoka. La întîlnire a participat deputatul fracțiunii parlamentare PSRM, Bogdan Țîrdea.

Zinaida Greceanîi, a salutat-o călduros pe Tatjana Ždanoka, care în calitate de lider al Partidului Uniunea Rusă din Letonia, a semnat un acord de cooperare cu Partidul Socialiștilor din RM, în anul 2016.

Ea, a menționat că, PSRM va continua să coopereze cu URL și a invitat-o pe Tatjana Ždanoka, la congresul PSRM, care va avea loc, în Septembrie 2018, în preajma alegerilor parlamentare.

În cursul dialogului, părțile, au discutat despre situația politică din Moldova și Letonia, remarcînd tendințe similare din cele două state. În special, după aderarea Letoniei la UE, aceasta a pierdut o treime din populația sa, rămînînd doar 1,9 milioane de locuitori. Oamenii, în special tinerii, continuă să plece. Motivul fiind industria practic complet distrusă, lipsa locurilor de muncă.

Tatjana Ždanoka, a atras atenția asupra faptului că, în condițiile jocului cinic cu sentimentele naționale, sunt restricționate drastic drepturile vorbitorilor de limbă rusă din Letonia, letonii pleacă din țară.

Activista publică de origine letonă, a avertizat  moldovenii să nu repete greșelile țării sale. ”Încă în 2014, am spus că semnarea Acrodului cu UE, va distruge producția voastră, oamenii își vor pierde locurile de muncă și vor fi forțați să părăsească țara. Din păcate, chiar și experții, care au lucrat la cererea UE, au ajuns la concluzia că dacă alegeți o parte, atunci veți avea de pierdut”, a declarat, Ždanoka.

La rîndul său, Zinaida Greceanîi, a subliniat că, poziția Partidului Socialiștilor, rămîne neschimbată: Republica Moldova trebuie să coopereze cu atît cu Vestul, cît și cu Estul. În condițiile asocierii cu UE, în nici un caz, noi, nu ar trebui să renunțăm la un parteneriat strategic cu Federația Rusă.

Liderul partidului, a menționat că, Președintele Republicii Moldova, liderul neformal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a promovat activ această poziție, datorită căruia, în luna Mai, RM poate primi statutul de observator în Comunitatea Economică Eurasiatică.

În concluzie, părțile, au stabilit să continuie cooperarea activă atît interpartinică, cît și cea socială.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă