PSRM

30 iulie 2018

Zinaida Greceanîi: Autorităților nu le pasă de cetățeni

Autorităților nu le pasă de propriul popor –  ei mereu aruncă cîte un os înainte de alegeri, însă, oricum cetățenii rămîn fără nimic. Acest lucru a fost declarat de către președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Accent TV.

Ea a anunțat că recent în parlament, la  ”Ora guvernului ” a fost prezentată informația de către Casa Națională de Asigurări Sociale ce ține de așa numita valorizarea pensiilor, care este inițiată de guvern. Guvernarea a promis că într-un final pensionarii vor avea de cîștigat.

”În primul rînd, nu are loc nici o valorizare pentru cei care s-au pensionat pînă în anul 1999, pentru că în realitate oamenii așa și au rămas cu pensii mici. În al doilea rînd, în jur de 200 de mii de pensioneri au beneficiat de valorizarea pensiei de pînă la 10 lei! Vă imaginați cum înșeală ei cetățenii simpli!”

Zinaida Greceanîi a reaminti că înainte de alegerile parlamentare din 2014, autoritățile de asemenea, au anunțat despre un adaos la pensii, inițiat de 150 de lei, apoi de 180 e lei. Cu toate aceste, drept rezultat,  37 de mii de cetățeni au avut o pensie mai mică decît cea de pînă la adaos.

Președintele PSRM și-a arătat nemulțumirea față de acțiunile Partidului Democrat, care este la guvernare și care își atribuie meritele pentru distribuirea fondurilor bugetare pentru întreținerea drumurilor, asigurarea raioanelor cu mașini de Salvare: ”Este obligația guvernării – de ce să prezinți aceste acțiuni drept merite a partidului de guvernămînt?

Zinaida Greceanîi a menționat că potrivit tuturor sondajelor sociale, locuitorii Moldovei au cea mai mică încredere în parlament și guvern, iar de cel mai înalt nivel de încredere se buncură președintele și președinția. Pentru a schimba atitudinea cetățenilor față de cei de la guvernare, democrații încearcă să cumpere poporul din numele guvernării, a remarcat Zinaida Greceanîi. Însă, oamenii înțeleg perfect că guvernarea îi minte.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă