PSRM

24 octombrie 2018

Zinaida Greceanîi: Trebuie să schimbăm atitudinea noastră față de țară

”Este foarte prematur să vorbim despre coaliții și nu aș vrea să fac asemenea prognoze”, a spus președintele Partidului socialiștilor Zinaida Greceanîi, drept replică, în cadrul interviului acordat postului de Radio Sputnik Moldova.

Președintele PSRM a menționat că prognozele arată că socialiștii au capacitatea să ia majoritatea după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

”Acei politicieni care după alegeri vor dori să fie alături de noi, trebuie în primul rînd, să fie oameni specialiști, care știu să muncească, fiind că la guvernare o să trebuiască oameni profesioniști. Eu consider, dar și colegii mei, că un guvern profesionist poate să scoată Moldova din toate aceste incapacități, din acest colaps economic pe care îl avem. Noi trebuie să asigurăm o stabilitate politică și economică”,a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit ex-prim-ministrului Republicii Moldova, țara noastră trebuie să profite de avantajele poziționării dintre două mari blocuri economice- Uniunea Euroasiatică și Uniunea Europeană.

”Noi trebuie să producem și să exportăm și nu să importăm. De exemplu, noi creștem floarea soarelui, o exportăm, iar importul uleiului de floarea soarelui a crescut de nouă ori în acest an! Astăzi economia noastră se bazează pe import, pe consum și pe datorii. O astfel de economie nu poate să ne ducă spre bine. Trebuie să schimbăm atitudinea față de propria țară”, a spus Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă