PSRM

16 octombrie 2018

Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de coordonator al grupului geopolitic ”Euroasia” din cadrul Uniunii Interparlamentare

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a fost aleasă, astăzi, în calitate de coordonator al grupului geopolitic “Euroasia”, care a desfășurat o reuniune jubiliară în cadrul celei de-a 139-a Adunare a Uniunii Interparlamentare. În cadrul reuniunii s-a hotărît, trecerea prin rotație, a funcției de președinte a acestui grup geopolitic UIP, de la Federația Rusă către Republica Moldova.

”Pentru mine personal, pentru Partidul Socialiștilor, pe care îl reprezint în parlament și pentru toată țara noastră este o onoare și o mare responsabilitate. Prezidarea în cadrul grupului “Euroasia” aduce și mai mult sens muncii noastre. Partidul Socialiștilor mereu pledează pentru o politică externă echilibrată a Republicii Moldova, atît la Est, cît și la Vest. Mereu vom pleda pentru această poziție”, a spus Zinaida Greceanîi.

Menționăm că cea de-a 139-a Adunare a Uniunii Interparlamentare are loc în perioada 14 – 18 octombrie, la Geneva.

Uniunea Interparlamentară (UIP) – este cea mai veche organizație parlamentară (fondată în 1889), care cuprinde 178 de parlamente ale lumii, 12 organizații parlamentare internaționale au statutul de membri asociați ai UIP.

Grupul ”Euroasia” a fost înființat în 1998, la cea de-a 100-a Conferință a UIP, la Moscova, la inițiativa Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă