PSRM

01 iunie 2018

Medicii și oamenii de cultură s-au pronunțat pentru susținerea lui Ion Ceban

Asociația obștească ”Uniunea medicilor și a personalului medical din Republica Moldova” s-au adresat în ziua de 1 iunie cu un apel pentru ca la alegerile din 3 iunie, pentru funcția de primar general al Chișinăului să fie ales candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

După părerea lucrătorilor medicali, anume Ion Ceban este persoana care împreună cu echipa sa de profesioniști va fi în stare, într-o perioadă scurtă de timp să înceapă munca efectivă pentru soluționarea problemelor orașului.

În ziua de 31 mai, oameni de cultură, știință și sportivi au declarat la conferințele de presă că îl văd primar de Chișinău, anume pe Ion Ceban.

Astfel, conform celor spuse de către doctorul în istorie și științe politice, rectorul Institului de Relații Internaționale, Valentin Beniuc, Ion Ceban are pregătire profesională, atît teoretică- a absolvit Academia de Administrație Publică de pe lîngă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”, cît și practică- în spatele său deține 3 ani de activitate în consiliul municipal al Chișinăului.

Ex-ministrul de cultură, fostul ambasador al RM în Bulgaria, Veaceslav Madan, presupune că locuitorii capitalei au obosit deja de experimentele și vorbele goale ale fostului primar Dorin Chirtoacă, de promisiunile unui viitor frumos, care nu s-au mai adeverit.

Artistul poporului RM, fondatorul formației Milenium, Vlad Gorgos a menționat că, Chișinăul are un bogat patrimoniu cultural și un număr considerabil de oameni talentați care necesită sprijin, iar Ion Ceban  mereu a pledat pentru dezvoltarea tuturor sferelor culturii și a artelor.

Artistul emerit Alexandr Șișkin consideră că, datoria fiecărui chișinăuian este de a opri fărădelegile din cauza cărora ”orașul alb, floarea din piatră” s-a transfomrat într-o mlaștină.

Maestrul în sport de talie internațională la sambo, Ivan Curdov, s-a plîns că, Chișinăul, care anterior era o capitală sportivă, acum este lipsit de cea mai mare mîndrie a sa – Stadionul Republican, iar sportului i se acordă foarte puțină atenție. El cu încredere a afirmat că Ion Ceban, care s-a comportat ca un adevărat luptător, va fi în stare să schimbe situația actuală din capitală spre bine.

Artista poporului Lilia Șolomei a remarcat că în viață cel mai important lucru este familia, iar Chișinăul este o mare familie și, Ion Ceban este un candidat minunat pentru acest rol, de cap al familiei.

Turul II al alegerilor primarului general de Chișinău va avea loc duminica aceasta, 3 iunie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă