PSRM

27 septembrie 2018

Juristul PSRM a criticat acțiunile autorităților RM privind lupta cu rujeola

Interzicînd copiilor nevaccinați să frecventeze școala, autoritățile Republicii Moldova ”au deschis cutia Pandorei”, provocînd printre altele sporirea corupției.

Acest lucru a fost declarat juristul Partidului Socialiștilor Fadei Nagacevschi. El a menționat că guvernarea nu a prevăzut un mecanism pentru ca aceștia să fie integrați în sistemul educațional. De asmenea, părinții sunt obligați să caute ieșiri pe la sistemul medical în vederea falisificării datelor despre vaccinare sau despre starea copilului.

”Prin răspunsul Ministerului, din 27 septembrie 2018 s-a comunicat că, dreptul la instruire la domiciliu se organizează pe o perioadă determinată doar pentru cei care, din cauza problemelor de sănătate sau a dizabilităților nu se pot deplasa. Alte, categorii sunt scoase în afara sistemului. Deci astăzi, dragi părinți, statul a decis așa: ori vă vaccinați copiii, ori nu aveți ce căuta la grădiniță și școală! Luați-vă valiza și hulubii și plecați din țară că, statul vă consideră copiii un pericol social, care trebuie izolat! Eu nu am nimic împotriva vaccinurilor, dar modul în care acționează statul, este o bătaie de joc!!!”, a subliniat Nagacevschi.

Juristul a mai vorbit și despre aspectul suspect al ”panicii” în cazul rujeolei din Republica Moldova. El a identificat o coincidență, un lot masiv de vaccinuri ROR a venit în țară la data de 2 august 2018, iar în ziua de 20 august, autoritățile deja emit cod portocaliu de rujeolă.

”Este interesant faptul că, Serviciul Vamal nu a identificat importuri de vaccin uman sub denumirea ROR pentru anul 2018. Ceea ce înseamnă că vaccinurile nu au trecut procedurile de import sau e vorba de ascunderea unor date?”, s-a întrebat Nagacevschi.


De asemenea, el a remarcat că potrivit datelor de care dispune, prețul de 1,5-3 USD pentru un vaccin cumpărat de stat e de 2-3 ori mai mare decît prețul de import.

”În sectorul privat, vaccinul ROR costă 1999 lei și lumea dă acești bani. În iulie, au apărut niște articolașe de presă, cum ar fi că vaccinul de la stat e rău, e indian, iar noi ne supunem unor experimente, însă la privați, e belgian. Apropo, cel belgian, oficial costă  9,58 USD, dar se vinde cu 1999 lei, la privați. Sau vaccinul de la stat este o mare otravă, sau cineva se îmbogățește la greuși din buget, dar și de la oameni cu implicarea funcționarilor de stat, dar și a unor articole de presă făcute la comandă. Vom vedea”, a scris socialistul.

1-84

2-68

3-46

4-25

5-11

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă