PSRM

05 martie 2018

Socialiștii elaborează un regulament de utilizare a automobilelor de serviciu ale primăriei

Partidul Socialiștilor (PSRM) intenționează să elaboreze un regulament de utilizare a automobilelor de serviciu ale primăriei și vor organiza dezbateri publice legate de acest subiect. Motivul elaborării acestui regulament sunt plîngerile frecvente ale cetățenilor și publicațiile acestora în mass-media care raportează că mașinile de serviciu sunt utilizate în afara programului de lucru.

Consilierul fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru, a declarat, luni, 5 martie, în cadrul unui briefing după ședința operativă a Primăriei că  „în luna ianuarie, în apropierea casei șefei Direcției Generale Economice, Reforme și Relații Patrimoniale,  Aliona Berdilă, a fost găsit automobilul de serviciu,  în ciuda faptului că ea se află în concediu de maternitate“.

„Noi nu am atins acest subiect pînă în prezent, deoarece, a fost creată o comisie pentru această problemă, dar pînă astăzi nu există nici un raport. Se pare că aceste comisii sunt create pentru a închide gura tuturor”, crede Cojocaru_Dconsilierul.

Potrivit celor spuse de Cojocaru, în urma inspecțiilor consilierilor s-a constatat că în afară de Berdilă, automobilele de serviciu au fost utilizate în scopuri personale și de către alți angajați ai primăriei, precum pretori, și vicepretori. În plus, în garajul primăriei sunt parcate o mașină electrică, dăruită autorităților municipale, mașina de serviciu a  Veronicăi Herța și un BMW.

„Se crează impresia că aceste mașini au fost achiziționate pentru anumite persoane”, a spus socialistul.

Turcan_NConsilierul PSRM, Nichita Țurcan, consideră, că în primărie, există o altă problemă, tradița  păstrată de pe timpul lui Dorin Chirtoacă, de a dota prietenii și rudele cu mașini.

Potrivit lui, „fiecare pretor are o mașină de serviciu și un șofer. Vicepretorii, la rîndul lor, au și ei mașini. Toate aceste mașini fiind întreținute din contul primăriei.

În afară de elaborarea și adoptarea regulamentului, consilierul, a propus instalarea unui sistem GPS în toate mașinile primăriei pentru a putea fi cunoscută locația acestora.

Consilierii au menționat că, pînă la sfîrșitul lunii martie, regulamentul va fi elaborat și prezentat pentru dezbateri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă