PSRM

10 iulie 2018

Socialiștii au organizat discuții publice la tema construcțiilor ilegale din capitală

La Chișinău au avut loc discuții publice cu privire la construcțiile ilegale din capitală, inclusiv privind cazul cafenelei „Guguță”.

În municipiu la momentul dat sunt înregistrate peste 2000 de construcții neautorizate, peste 300 din care sunt în stare activă.

”Noi, socialiștii din CMC, deținem toate adresele și detaliile cu privire la aceste construcții neautorizate și de-a lungul timpului am reușit să oprim zeci dintre ele. Lupta în acest sens continuă, însă e nevoie de discuții largi pentru a identifica soluțiile cele mai bune și pentru a lua atitudine în raport cu mafia imobiliară”, a menționat șeful fracțiunii municipale PSRM în CMC, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, la 13 iunie curent, fracțiunea socialiștilor a lansat o serie de acțiuni pe termen scurt – de un an, pentru a stopa construcțiile neautorizate.

”Socialiștii au lansat o inițiativă revoluționară, soluția optimă pentru moment – toate terenurile aflate în proprietate publică a oraşului Chişinău din domeniul privat să fie trecute în domeniul public, iar cazurile speciale să fie soluționate individual. De asemenea, am lansat soluții și pentru cazurile „Guguță” și „Gaudeamus”. Iar la 15 iunie, în CMC, am avut o șansă unică de a riposta mafiei imobiliare din Chișinău, însă nu a fost să fie”, a specificat Ion Ceban.

Președintele fracțiunii socialiștilor a amintit că, săptămîna trecută au fost desfășurate discuții publice și în privința implementării proiectului „Agenda electronică a elevului” și a noului sistem electronic de achiziții publice de mică valoare – MTender.

”Subliniez că, aceste discuții publice sînt importante pentru a identifica soluții eficiente, cu participarea societății civile. Noi suntem deschiși spre discuții și colaborare cu toată lumea, în beneficiul locuitorilor municipiului Chișinău”, a concluzionat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă