PSRM

20 martie 2018

Socialiștii solicită restaurarea grădinițelor și școlilor, dar nu distrugerea lor

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor, Alexandr Odințov, a chemat autoritățile locale și centrale să nu distrugă grădinițele și școlile, dar să le restaureze, așa cum o fac socialiștii.

Din păcate, locuitorii Chișinăului încă se confruntă cu o problemă lipsei de locuri în instituțiile preșcolare, iar grădinițele continuă să fie distruse necugetat. Pe 19 Martie, consilierul, în special, a prezentat detalii despre demolarea clădirii grădiniței de copii de pe str. Albisoara 78/4.

„1. Clădirea a fost construită în 1981. Cum a ajuns în balanța Tracomului, este neclar.

2. Tracom a vîndut clădirea grădiniței la licitație. A fost obținută de către Institutul Umanitar Modern.

3. Apoi, clădirea a ajuns într-un mod necunoscut, în proprietatea  Institutul Umanistic contemporan, care a vîndut clădirea și terenul în Mai 2017 către „Exfactor-Grup“ SRL.
4.În 2017, „Exfactor-Grup” SRL depune o cerere de demolare a clădirii.

5.Inițial, a fost emisă autorizația pentru demolare, apoi revocată și pe baza ordinului primarului interimar se desemnează o comisie pentru cercetarea aceastei probleme.

În cadrul comisiei au fost  incluși unii consilieri, însă a participat doar un singur consilier.

6. Datorită negocierilor, comisia a convins producătorul  să construiască cîteva blocuri cu capacitate de 240 de locuri pentru copii din grădinița vecină.

7. Consimțămîntul constructorului este un lucru bun pentru municipiu, nu este clar de ce primarul NU a publicat rezultatele negocierilor.

8. În orice caz, producătorul trebuie să efectueze o procedură de audiere publică și să prezinte consiliului un proiect de decizie cu modificarea codului PUZ de la S la R6 / 7.

Trebuie de remarcat faptul că în aceeași situație se află și grădinița de pe B. Voievod, care este la balanța „Bucuriei”.

Pentru comparație: la insistența fracțiunii socialiștilor, o grădiniță de pe strada Alba Iulia, aflată în bilanțul SA „Monolit”, a fost cumpărată din buget, iar locurile pentru copii au fost păstrate!!!”, a scris socialistul pe rețelele sociale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă