PSRM

22 martie 2018

Socialiștii solicită elaborarea ordinii în utilizarea mașinilor de serviciu

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, împreună cu primăria intenționează să comaseze două regulamente, proiectul PSRM aprobat în 2015  de către consiliul municipal, adică elaborarea unui regulament comun, potrivit căruia structurile municipale vor folosi automobilele de serviciu conform regulilor.

„Am observat că, în unele direcții municipale mașină șefului consumă mai mult combustibil anual decît o mașină care este utilizată în aceiași direcție de către doi sau trei angajați. Apare întrebarea, cine și cum folosește aceste mașini? Nu este normal cînd mașină de serviciu este folosită în scopuri personale. Sunt informații precum  că angajații primăriei merg la cursuri cu mașina de serviciu“,  a spus miercuri, 21 Martie, în cadrul ședinței cu privire la utilizarea mașinilor de serviciu, consilierul PSRM, Dinari Cojocaru.

El a menționat că a înaintat o cerere viceprimarului Nistor Grozavu și direcției finanțe cu privire la direcțiile care dispun de automobile și care sunt cheltuielile pentru combustibil pentru anul 2016-2017. De asemenea, consilierul a cerut informații despre cantitatea de combustibil planificată pentru utilizare în acest an.

Potrivit socialistului, sunt 11 mașini în garaj, însă doar 3 dintre ele sunt dotate cu sistemul GPS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă