PSRM

09 mai 2018

Socialiștii au participat la Marșul Memoriei ”Regimentul Nemuritor”

Partidul Socialiștilor din RM a participat la Marșul Memoriei “Regimentul nemuritor”, care s-a desfășurat la Chișinău, la 9 mai cu ocazia Zilei Victoriei, conform traseului tradițional, din Piața Marii Adunări Naționale spre Complexul Memorial “Eternitate”.

Socialiștii au participat la Marșul Memoriei fără simbolurile partidului în coloana civilă. În fruntea coloanei a mers președintele Moldovei, Igor Dodon împreună cu familia. În acest an, numărul participanților la marș a fost în jur de 100 de mii de cetățeni, ceea ce este un nou record.

Oamenii aveau potretele rudelor care au eliberat țara noastră de ocupația fascistă, banere cu inscripții ”Victorie”, panglica Sfîntului Gheroghe, baloane și flori scandau: ”Victorie”, ”Mulțumesc bunicului pentru Victorie!”, ”Noi nu am uitat, noi ne mîndrim!”, ”Ura!”.

”Cu siguranță, astăzi, eroii principali sunt veteranii. Noi onorăm faptele lor și ne închinăm în fața curajului de care au dat dovadă, cinstim memoria celor trecuți deja în neființă. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!”, a menționat șeful statului Igor Dodon.

”Ziua Victoriei este o lecție pentru cei care trăiesc astăzi, nu trebuie să uităm despre război, milioanele de vieți pierdute și prețul plătit pentru Marea Victorie”, a spus președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, în timpul marșului.

”Pentru a ne cunoaște prezentul și a ne orienta spre viitor, trebuie să nu uităm lecțiile trecutului”, a remarcat candidatul PSRM la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban.
La Complexul Memorial ”Eternitate”, participanții coloanei au comemorat eroii printr-un minut de reculegere și depuneri de flori la focul veșnic.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă