PSRM

26 iunie 2018

Socialiștii au propus crearea ”unui grup pe construcții” în CMC

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a inițiat crearea unui „grup pe construcții” permanent, în baza deciziei CMC, în componența căreia vor fi: consilieri municipali, reprezentanți ai societății civile, și toate părțile interesate de acest subiect.

Acest lucru a fost anunțat de către liderul PSRM în CMC Ion Ceban. El a justificat această propunere prin faptul că fracțiunea PSRM se luptă în mod constant cu încălcările din domeniul construcțiilor și drept rezultat, au fost stopate zeci de construcții unde s-au atestat încălcări grave, iar în alte cazuri au fost inițiate procese de judecată și au fost depuse plîngeri. Unele au fost pierdute. Însă, este necesară consolidarea societății pentru a continua lupta cu reprezentanții mafiei imobiliare.

”Trebuie să-i facem pe reprezentanții industriei construcțiilor să înțeleagă că legile RM, regulamentele Chișinăului și interesele locuitorilor trebuie respectate cu rigoare. Societatea civilă trebuie să lupte cu răufăcătorii”, a menționat Ion Ceban.

Printr-un efort comun, muncă comună depusă va avea de cîștigat toată lumea:

-oamenii vor cîștiga, pentru că interesele lor vor fi respectate;

– vor avea de cîștigat constructorii cinstiți, încrederea oamenilor va crea o imagine pozitivă, care la rîndul său, va spori numărul vînzărilor;

– va cîștiga orașul, pentru că locuitorii orașului vor fi mulțumiți, iar orașul se va dezvolta corect!

Ion Ceban consideră că, formarea ”grupului pe construcții” permanet va fi încă un pas spre îndeplinirea condițiilor acordului înaintat de către societatea civilă, pe care el l-a semnat în timpul campaniei electorale.

Cele mai importante obiective ale grupului:

– analiza din ultimii 5 ani a tuturor construcțiilor mari, începînd cu anul 2017-2018;

– reacție promptă și inițierea procedurilor legale în cazul fărădelegilor depistate în cadrul construcțiilor abia începute sau care sunt în proces;

– elaborarea propunerilor de modificare a actelor legislative din Parlament;

– elaborarea modificărilor în regulamentul municipal sau crearea unui regulamnte nou;

Fracțiunea PSRM invită toți cei interesați să participe la discuțiile publice de crearea a grupului și a agendei de lucru, pe data de 9 iulie 2018, ora 14:00, în fața cafenelei ”Guguță”, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare” (în caz de vreme rea, cabinetul NR. 15 din incinta primăriei Chișinău).

Consilierul responsabil pentru problemele organizatorice este Alexandr Odințov, precum și activistul Dmitri Mitioglo.

photo_2018-06-26_11-31-16

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă