PSRM

14 martie 2018

Socialiștii propun comasarea agențiilor responsabile pentru curățenia din Chișinău

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău propune  transferarea a tuturor agențiilor responsabile de curățenie în Chișinău, sub controlul direcției generale locativ-comunală și amenajare, astfel, să comaseze 31 de companii, care se ocupă de curățenie.

Consilierul fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru, a declarat în cadrul ședinței, „aceasta este a doua întîlnire, de asemenea, a existat o reuniune a grupului de lucru, ca urmare s-a ajuns la concluzia că este necesară comasarea întreprinderilor care sunt responsabile de curățenie. Astfel, cetățenii nu vor mai plăti în plus pentru gunoi. Ca urmare a audierilor, va fi elaborat un regulament care va fi propus consiliului municipal spre examinare.”

Consilierul a menționat că niciodată în Chișinău nu a existat un mecanism unic de înlăturare a gunoiului. Fiecare companie este responsabilă pentru o anumită zonă, unele curăță carosabilul, altele trotuarele, unele de-a lungul bordurele, iar altele numai în parcuri sau zonele unde sunt amplasate tomberoanele de gunoi.

„Comasarea tuturor acestor agenții în cadrul direcției generale locativ-comunală și amenajare, va spori în mod semnificativ economisirea banilor și, prin urmare, va permite reînnoirea echipamentului necesar pentru recoltare. Pînă în prezent, 80% din toată munca este făcută manual”, consideră socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă