PSRM

21 iunie 2018

Socialiștii au cerut audierea în plenul parlamentului a unui raport privind desfășurarea anchetei ”furtul miliardului”

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM a cerut astăzi, 21 iunie audierea, în plenul parlamentului, a procurorului general, a guvernatorului Băncii Naționale, a procurorului anticorupție și a directorului Centrului Național Anticorupție privind desfășurarea anchetei ce ține de furtul miliardului din sistemul bancar al țării și a cerut pedepsirea celor vinovați.

După cum a menționat deputatul fracțiunii PSRM, Vladimir Țurcan, au trecut deja aproape patru ani de la furtul miliardului de dolari din sistemul bancar al țării, care a fost posibil doar cu ajutorul guvernării, însă nici astăzi, atît cetățenii cît și deputații nu cunosc numele celor vinovați, unde sunt banii și cînd vor fi întorși.

”În societate sunt mai multe versiuni, explicații. Procuratura Generală, în genere, se ocupă cu elaborarea unei strategii de recuperare a miliardului, ceea ce este straniu. Unii interpretează că, Kroll este o bandă de afiriști. Noi trebuie să cunoaștem adevărul, de aceea insităm asupra audierii guvernatorului BNM, a procurorului general, a procurorului anticorupție, și a directorului CNA”, a spus socialistul.

De asemenea, inițiativa socialiștilor a fost susținută de cărtre liberali și liberali-democrați. Pentru inițiativa socialiștilor au votat și comuniștii, însă, majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea de audiere a celor menționați anterior.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă