PSRM

12 iulie 2018

Socialiştii au cerut în Parlament recalcularea facturilor pentru căldură şi apă caldă

Deputaţii Partidului Socialiştilor au cerut, în şedinţa de astăzi, organizarea de audieri cu participarea ministrului Economiei şi Infrastructurii, precum şi a directorului ANRE referitor la situaţia din sectorul termoenergetic şi motivele lipsei de recalculare a facturilor pentru căldură şi apă caldă.

Deputatul PSRM, Radu Mudreac, a amintit celor prezenţi că în luna martie, a fost adoptată decizia privind reducerea cu 20 la sută a preţului la gaz pentru consumatorul final, urmare a căreia trebuia să fie efectuată recalcularea facturilor pentru gaz, pentru lunile ianuarie şi februarie.

„Dar, pînă în prezent nu a fost efectuată recalcularea pentru căldură şi apa caldă, consumate de cetăţeni în lunile ianuarie-februarie. Mai mult ca atît, nici pînă astăzi nu a fost efectuată recalcularea tarifului pentru apă caldă. Ştim cu toţii că baza formării preţului o constituie costul gazului. În urma acestui fapt, este evident că urmează să fie recalculat preţul unui metru cub de apă caldă şi a unei gigacalorii de căldură, a declarat Mudreac.

Totodată, socialistul a menţionat că „cetăţenii nu înţeleg matematica pe care o aplică autorităţile – cea pentru clasa I sau cea pentru clasa a X”. Reieşind din cele indicate, fracţiunea PSRM a cerut organizarea de audieri cu participarea factorilor de decizie privind situaţia creată. În pofida argumentelor invocate, majoritatea parlamentară a refuzat să sprijine iniţiativa socialiştilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă