PSRM

27 februarie 2018

Socialiștii au cerut înaintarea unei cereri către Curtea de Conturi și CNA pentru proiectul de reconstrucție al parcului Valea Morilor

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, a cerut, la ședința CMC, de a se înainta o cerere către Curtea de Conturi și Centrul Național Anticorupție pentru a fi verificate documentele privind finanțarea proiectului de reconstrucție a parcului Valea Morilor.

„În ceea ce privește proiectul de reconstrucție a scărilor din parcul Valea Morilor, există o întrebare, dacă a avut loc vreun  un concurs, și de ce s-a ales anume această scară pentru acordarea grantului de 19 milioane de lei? În document este stipulată suma totală pentru lucrările de reconstrucție în parcul Valea Morilor de 54 mln lei, iar în proiectul de decizie din 18/02/2016, a fost prezentată suma de 71 de milioane de lei, care a fost taită și corectată cu pixul, în 76 de milioane de lei. Cine a furat 22 de milioane de lei? Unde s-au dus banii? „, s-a indignat Odințov.

 

El a cerut de la consiliului municipal să se trimită o solicitare către Curtea de Conturilor și să se verifice întregul proiect.

Consilierul PSRM, Gaik Vartanian, a solicitat, ca tuturor consilierilor să li se ofere informații despre modul în care au fost cheltuite 71 milioane de lei.

Și pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a menționat că din suma totală de 54 de milioane de lei, 19 milioane de lei au fost acordate de București, România.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă