PSRM

30 august 2018

Socialiștii și activiștii civici s-au adresat la Procuratura Generală cu o plîngere pe numele adeptului lui Andrei Năstase, care a încins conflicte interetnice

Astăzi consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM Alexandr Odințov și reprezentantul Consiliului Sociețății pe lîngă Președintele Republcii Moldova Serghei Mișin s-au adresat la Procuratura Generală cu o plîngere pe numele adeptului Platformei DA, care și-a permis să insulte cetățenii vorbitori de limbă rusă.

”Considerăm că astfel de insulte sunt inadmisibile și trebuie pedepsite penal” a spus Alexandr Odințov. El a remarcat că, conform unor informații, această persoană este și cetățean a Federației Ruse  și primește pensie din această țară.

Potrivit lui Serghei Mișin, în acest caz au fost încălcate concomitent cîteva legi ale RM, inclusiv și Consituția RM, legile privind nediscriminarea, protecția drepturilor minorităților naționale, codul penal.

”Principiul democrației – este protecția cetățenilor, indiferent de naționalitate, sex, rasă, religie”, a menționat Serghei Mișin.

De asemenea, Alexandr Odințov și Serghei Mișin au cerut Ambasadei Federației Ruse să verifice dacă această persoane într-adevăr este cetățean a Federației Ruse și dacă primește pensie din partea acestui stat; i-au cerut lui Andrei Năstase să-și prezinte scuzele față de vorbitorii de limbă rusă, să instruiască activiștii și susținătorii lor și, de asemenea, să fie mai atenți la organizarea protestelor, deoarece astfel de declarații pot provoca o destabilizare a situației; au apelat la Uniunea ofițerilor cu rugămintea de a evalua acțiunile acestei persoane care a absolvit școala de miliție sovietică și a lucrat pentru organele de drept.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă