PSRM

25 iunie 2018

Reprezentanții PSRM participă la ședința grupului mixt de lucru pentru cooperarea între Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova

Astăzi, 25 iunie, la Moscova are loc cea de-a treia ședință a grupului mixt de lucru pentru cooperarea între Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova. Grupul de lucru a fost stabilit în cadrul semnării Memorandumului de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEA), din 3 aprilie 2017.

Evenimentul va fi prezidat de către Tatiana Valovaia membru al colegiului (ministru) pe principalele direcții integraționiste și macroeconomie din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice și consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul economic Elena Gorelova.

 

”Cu aproape o lună în urmă, Republica Moldova a primit statutul de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Și ce s-a început, de la experți pro-occidentali pînă la președintele parlamentului și a prim-ministrului, toți afirmau într-un glas că este o ficțiune și nu se va întîmpla nimic după obținerea acestui statut!

Dar, deja luni (25 iunie) va avea loc cea de-a treia ședință a grupului mixt de lucru pentru cooperarea între Comisia Economică Euroasiatică și Republica Moldova, stabilită în cadrul Memorandumului de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEA) din 3 aprilie 2017.

 

Va fi prima întîlnire oficială a membrilor Comisiei cu reprezentanții Republicii Moldova în calitate de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice (UEA)” a scris în ajunul evenimentului deputatul fracțiunii parlamentare PSRM, Vladimir Golovatiuc, pe rețelele de socializare.

 

El a remarcat că, din 53 de participanți – 16 sunt din partea Republicii Moldova, dintre care 10 sunt reprezentanți ai mediului de afaceri din diferite sfere ale economiei. Din partea UEE – 28 de reprezentanți ai Comisiei Economice Euroasiatice, reprezentînd toate departamentele comisiei, 8 reprezentanți ai statelor UEE și președintele Uniunii de afaceri Euroasiatice.

Ordinea de zi include un spectru larg de întrebări – de la schimbarea legislației vamale a UEE pînă la reglementările tehnice fitosanitare și măsurile veterinare.

Practic, la toate subiectele se vor expune reprezentații business-ului moldovenesc, care vor atrage atenția reprezentanților departamentelor Comisiei Economice Euroasiatice, la anumite probleme din propria practică.
La fel, vor fi abordate și problemele de stabilirea a contactelor directe între mediile de afaceri a statelor membre a UEE și RM.

”Acest lucru înseamnă că, în pofida declarațiilor reprezentanților autorităților moldovenești, procesul este în desfășurare și vor fi și rezultate”, a remarcat socialistul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă