PSRM

19 februarie 2018

Nikita Țurkan: Sistemul electronic va îmbunătăți situația în transportul public

Parcul de troleibuze din Chișinău a fost reînnoit în proporție de 80%, situaţia din parcul  de autobuze este şi mai complicată. Îmbunătăţirea situaţiei în domeniul transportului public poate fi făcută doar prin  introducerea  unui sistem electronic de plată pentru călători, a declarat consilierul fracţiunii Partidului Socialist a Consiliul municipal Chișinău, Nikita Țurcan.

Potrivit consilierului, „există cinci avantaje ale introducerii unui sistem electronic de plăţi pentru călătorii: comasarea tuturor căilor  de transport şi fuzionarea   acestora într-un singur sistem; imposibilitatea circulației banilor în cadrul primăriei. Sistemul va fi transparent, vom avea o imagine reală a traficului de pasageri, capacitatea de a urmări  transportul va fi una posibilă şi va avea loc  economisirea  resurselor financiare şi posibilitatea de a investi în parcul de autobuze. ”

Consilierul a reamintit că proiectul privind introducerea unui sistem electronic de plată pentru călătorii a apărut în 2011, dar din cauza conducerii primăriei și a managementului transportului public, proiectul nu a fost implementat.

Nikita Turcan  susține ca începând cu luna septembrie a acestui an, sistemul electronic să fie pus în aplicare sub forma unui proiect pilot, care va avea o perioadă  de testare timp de 3-6 luni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă